Felhívás!

Münchentől Csíksomlyóig

Münchentől Csíksomlyóig Kultúra

A sokak által ismert zalánpataki fiatalember, Préda Barna, aki az erdővidéki hegyek közé eldugott kis falujáról már két könyvet is írt, mi több, Zalánpatakon falumúzeumot működtet, nemrég ismét szokatlan vállalkozásba fogott.

Préda Barna eltervezte, hogy Münchenből hazabiciklizik Székelyföldre, pontosabban Csíksomlyóra, a búcsúra. Az 1400 kilométeres távot húsz nap alatt tervezi megtenni. A Vándortücsök nevet felvevő fiatalember május 23-án indult útnak.

Zarándoknevét onnan kölcsönözte, hogy szeret hegedűn játszani, korábban a budapesti Székely Fesztiválon többször részt vett, de nem bírt egész nap egy helyben állni csapata mellett, hanem olykor hóna alá kapta a hegedűjét és muzsikálva sétálgatott erre-arra, mígnem elkeresztelték Vándortücsöknek. A név annál is inkább ráillik, mert biciklijének árát is hegedüléssel kereste meg Münchenben.

Útját a Facebookon lehet követni, ahová időközönként rövid bejegyzéseket ír arról, hogy éppen hol tart, hol sikerült megszállnia, avagy milyen látványosságok kísérik útját, melyet zarándokútnak, spirituális utazásnak képzelt el, az idegenből haza, Babba Máriához. Utazásának célja egyben az is, hogy jobban megismerje önmagát, hogy helyre rakja dolgait, vagy éppen megtalálja azok helyét – vallja a biciklis zarándok, aki a jövő hét végére számít Csíksomlyóra megérkezni

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások