Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Most vagy soha! – mozifilm-bemutató a Kovásznai Művelődési Központban

Március 19-én a Kovásznai Művelődési Központban is bemutatják a Most vagy Soha című, magyar történelmi kalandfilmet Lóth Balázs rendezésében.

Hirdetés
Hirdetés

A vetítések időpontjai:

Március 19. Kedd, 18.48
Jegyár: 25 lej. Jegyek elővételben a Városi Művelődési Ház jegypénztárában hétfőn és kedden 8-15 óra között vagy a helyszínen, fél órával a film kezdete előtt. További információ a 076-267-4516-os telefonszámon.

Március 19. Kedd, 11.00
Diákjegy: 15 lej. Szervezett csoportok jelentkezését várják a 076-267-4516-os telefonszámon.

Erdélyben is a magyarországi mozibemutatóval egy időben, március 15-étől láthatja a közönség a régóta várt Petőfi-filmet, a Most vagy soha! című alkotást, amely nemcsak a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának, hanem a Habsburg-uralom elleni szabadságharcban betöltött szerepének is emléket állít. A filmet a Taylor Projects és a Vándormozi hozza el az erdélyi nézőknek.

1848. március 15. Miközben a költő Petőfi Sándor és barátai versenyt futnak az idővel, hogy kikényszerítsék az osztrák uralom végét, addig a Habsburgok kegyetlen titkosrendőre, a magyar származású Farkasch a nyomukba ered, hogy Petőfit eltéve láb alól, megakadályozza a rendszer összeomlását.

Az ügynök, aki először semmibe veszi a diákok lázadását, ráébred, hogy a Nemzeti Dal szikraként gyújthatja meg a forradalom lángját. Ezért lefizetett rablókkal a Landerer nyomdát próbálja lerombolni, de hiába. Az ifjaknak sikerül kinyomtatni a 12 pontot és a Nemzeti Dalt, követőiket pedig a Nemzeti Múzeum elé hívják egy nagygyűlésre.

Stáblista:
Rendező: Lóth Balázs
Forgatókönyvíró: Kis-Szabó Márk, Rákay Philip, Szente Vajk
Zene: Gulya Róbert
Szereplők: Horváth Lajos Ottó, Jászberényi Gábor, Berettyán Nándor, Mosolygó Sára, Fehér Tibor, Roland Bordás
Operatőr: Dobos Tamás
Producer: Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László, Rákay Philip

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük