Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miből lesz a cserebogár!

Miből lesz a cserebogár! Kultúra

Nagy sikernek örvend a Bod Péter Megye Könyvtár kényszerűség szülte programja: a járványhelyzet megszorításai alól kibúvót kereső kültéri olvasósarokban megtisztelő jelenléttel zajlik a meseolvasás, közös játék. Mindez természetesen leginkább a könyvtár munkatársainak köszönhető.

Hirdetés
Hirdetés

Keddtől péntekig, 10 és 12 óra között a megyei könyvtár betű- és lélekközelbe, a fantázia világába, de közösségbe is hívja a gyermekeket és szüleiket. A könyvtár melletti kis kertben, naptól védő vásznak alatt, babzsákokon, padokon és szőnyegeken ülve lehet hallgatni valamelyik könyvtáros felolvasását, amelyet rövid ismerkedés előz meg, és valamilyen, az olvasmányhoz kapcsolódó kis játék zár.
Négyévestől a 12–13 évesig, különböző korcsoportú gyermekek járnak a kertkönyvtárba, mikor legtöbben voltunk, harminc körül mozgott a létszám. – mesélte lapunknak Nagy-Bákai Réka az első heti tapasztalatokat.

– Minden kolléga saját arcára formálja a foglalkozásokat, de persze figyelembe véve a hallgatóság hangulatát, összetételét is – avatott be a könyvtáros.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük