Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mentor és mentorált

Mentor és mentorált Kultúra

Ritkán fordul elő, hogy két alkotó állít ki együtt, s még ritkább, hogy mindketten egy témára hangolódnak rá – mondta Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége két tagja közös tárlatának megnyitóján. Deák Károly és Zólya Katona József Virágok és világok című festészeti tárlatát pénteken dr. Péter Sándor méltatta a Kónya Ádám Művelődési Házban.

– Virágokból teremtsünk világot, virágért cseréljünk világot, világokba fessünk virágot – játszott a szavakkal Lázár-Prezsmer Endre. Péter Sándor szintén nem a művészeti megközelítést, hanem a témát járta körül: a virágot, mint a lelkiség kifejezőjét, mint különböző üzenetek hordozóját az irodalomban és az életben.

Hirdetés
Hirdetés

Mint a megnyitón elhangzottakból kitűnt, a festészeti akadémiára sikerrel felvételizett Deák Károlyt az élet drámája eltérítette az egyetemtől, de ő ettől még mindvégig festő maradt, sőt, mentora lett Zólya-Katona Józsefnek, aki nyugdíjas korában kezdett komolyabban foglalkozni festészettel. S miért pont a virá­gok lett a közös téma? Mert Deák Károly rábeszélte Zólya-Katona Józsefet, hogy fessen már a nőkön kívül mást is…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük