Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megjelentek az NKA-koncertek az A38 Hajón sorozat első felvételei

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma tavaly év végén hirdetett pályázatot a koncertsorozat megrendezésére és nyilvános terjesztésére. A könnyűzenei műfajba tartozó koncertek felvételeire az A38 Hajón került sor, amelyek immáron a nagyközönség számára is elérhetők online formában!

[reklam

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma a magyar előadók és zenekarok támogatása céljából 2020 decemberében pályázatot hirdetett közönség nélküli koncertek megvalósítására. A koronavírus-járvány következtében számos iparág került nehéz helyzetbe, a válság a könnyűzenei szektort sem kímélte. A 180 000 000 Ft keretösszegű támogatás a magyar előadók és zenekarok hosszú ideje tartó bevételkieséséből származó nehézségeket kívánta enyhíteni. A pályázók az elnyert támogatás legalább 90%-át előadói tiszteletdíjra és/vagy szerzői jogdíjra fordíthatták. A pályázati konstrukció megteremtette a zenekarok további működéséhez szükséges feltételeket oly módon, hogy mindeközben az élő zenét hosszú ideje nélkülöző közönséget is koncertélményhez juttatta.

A könnyűzenei kategóriába tartozó zenekarok és előadók fellépéseinek az A38 Hajó adott otthont. A koncertek regisztráció nélkül megtekinthetők az NKA-koncertek az A38 Hajón YouTube csatornáján és weboldalán. A csaknem hatvan órát felölelő koncertsorozattal olyan új tartalmi struktúra született, ami bár nem pótolja az élő előadások varázsát, de reagál az utóbbi évben megváltozott kultúrafogyasztási szokásokra.

A visszajelzések alapján ez egy elég sikeres projekt volt. A Raktárplusz nem pusztán segély volt, hanem egy nagyszerű lehetőség, amivel támogattunk zenészeket ebben a vészterhes időszakban.” – mondta Póka Egon, az NKA Könnyűzene Kollégiumának akkori vezetője.

„A legjobb virtuális fellépés is csak pótcselekvés az igazi koncertekhez képest, de ebben a drámai helyzetben egy-egy ilyen lehetőség az életben maradást jelentheti az előadók számára. Hálásak vagyunk, hogy újból koncertműsorra készülhettünk és hogy fennmarad a zenekar után ebből a nehéz időszakból egy igazi kordokumentum. Alig várjuk már, hogy nyilvánosságra kerüljön!” – mondta el a Belmondo zenekar.

„Köszönettel tartozunk a program szervezőinek. Az NKA hathatós segítségével több projektünk valósult már meg, hálásak vagyunk, hogy most is számíthattunk rájuk. Üdvözlünk minden olyan törekvést, amely az élő zene fennmaradását segíti.” – fűzte hozzá az ék zenekar.

„Az A38 Hajó egy olyan ikonikus helyszín, amely minden zenekar életében fontos mérföldkő. Külön élmény volt itt koncertezni. Reméljük, hogy zenénk tetszeni fog a jazz, rock és hibrid zenét kedvelő közönségnek!” – értékelt a Fugato Orchestra.

Az NKA-koncertek az A38 Hajón (Raktárplusz) sorozatban 59 magyar zenekar felvételeit láthatja majd a közönség. A közzététel első ütemében az alábbi tíz zenekar koncertjei láthatóak:

  • Anima Sound System
  • ék
  • Peet Project
  • Ruby Harlem
  • Belmondo
  • Fugato Orchestra
  • Góbé zenekar
  • Kállay Saunders
  • The Pontiac
  • Omen

A koncertek az alábbi linkeken érhetők el:

NKA-koncertek az A38 Hajón

https://nkakoncertek.hangfoglalo.hu/

További információ:

sajto@petofiugynokseg.hu

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük