Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Más lesz az idei búcsú

Más lesz az idei búcsú Kultúra

Az idei augusztus 20-i ünnepség a kialakult vírus helyzet miatt nem a megszokott keretek között fog zajlani: elmarad az ünnepség a faluközpontban, a Szent István-szobornál, nem lesz kirakodóvásár a nyeregben, egyedül az ünnepi szentmisét tartják meg, minden más délutáni, kísérő rendezvényt lefújtak a szervezők.

A perkői búcsú és falunapok nagy jelentőséggel bírnak a kézdiszentléleki és a környékbeli lakosok számára, azonban a járványügyi helyzet miatt az idén ez sem a megszokott formában lesz megtartva.

Hirdetés
Hirdetés

Balogh Tibor, a község polgármestere elmondta, az ünnepi szentmise meg lesz tartva, azonban az is az előírt szabályok szerint: a jelenlévőknek maszkot kell viselniük, és be kell tartaniuk a két méter távolságot, más programra, sajnos, nem lesz lehetőség, mert nem engedélyezték.

A szentmise a keresztút elvégzésével kezdődik, az indulás fél 11-től lesz a kézdiszentléleki római katolikus templom elől. A déli harangszóval kezdődő mise ünnepi meghívottja a csíkszépvízi születésű Csintalan László nyugdíjas plébános.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások