Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Makettek a múzeumban

Makettek a múzeumban Kultúra

Január 26-án, csütörtökön újraindul a Székely Nemzeti Múzeum hónap műtárgya-sorozata, amely az izgalmas és a nagyközönség számára ismeretlen műtárgyak mellett minden hónap utolsó csütörtökén, reggel kilenctől este kilencig ingyenesen kínálja megtekintésre az intézmény aktuális időszakos kiállítását.

Holnap „A Doberdó Hőse” – Kratochvil Károly altábornagy, a sokoldalú hazafi című vándortárlat látogatható belépőjegy megváltása nélkül. Ugyanezen a napon 17 órától T. Kovács Áron bemutatja a Székely Nemzeti Múzeum makettjét, és Házacska nevű vállalkozásáról mesél a jelenlévőknek.

Ahogyan az ötletgazda fogalmaz: „Olyan karton makettekről van szó, amelyeket egy füzetből lehet kivágni, és így összeragasztani a végső formát. Különleges időtöltés tehát, amely által az érdeklődők megismerhetik az adott épületeket.” A bemutatkozást a múzeumhoz kapcsolódó „makettezős” foglalkozás követi.

A január hónap műtárgyegyüttese szorosan kapcsolódik a múzeum építőjéhez, Kós Károlyhoz, melyet a szakemberek a történelmi részlegről válogattak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük