Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország hol volt?

Magyarország hol volt? Kultúra

Csütörtökön a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban mutatták be Koszta István Trianon árnyékában – Erdély követei Párizsban című könyvét.

Dr. Dimény Attila múzeumigazgató házigazdaként üdvözölte a szerzőt, továbbá Pál-Antal Sándor történész-akadémikust és a néhány érdeklődőt, majd a csíkszeredai hadtörténész, szakíró szólt leg­újabb művéről, amely egy, a harmadik könyvnél abbahagyott sorozat ötödik kötete. „Kicsit előrefutottam az időben, ugyanis a téma évfordulós, hiszen közeledik 2020. június 4-e.” Megjegyezte, az érdeklődő olvasó a témában eddig nyomtatásban meg nem jelent információkat találhat a kötetben, ugyanis a történet háttéranyagát párizsi és berlini levéltári kutatásai alapján egészítette ki.

Hirdetés
Hirdetés

A könyv lényegéről kifejtette, a téma a magyar történetírás számára zsenáns, „azon egyszerű oknál fogva, hogy Erdély követsége ott ült Párizsban a tárgyalóasztal mellett a román delegációval együtt, de Magyarország sehol nem volt…” A kettős címről megtudhattuk, az eredeti cím Erdély követei Párizsban, míg a könyv piacnak szánt címe a Trianon árnyékában, „ugyanis ha utóbbit nem írom fel, mindenki messze elkerüli, mert Trianontól csillog a magyar szem”, vélte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük