Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A mi fotófesztiválunk

A mi fotófesztiválunk Kultúra

A fotóbiennálék sorát megszakítva szombaton elstartolt a Visor Székelyföldi Fotófesztivál, melyet a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa hozott tető alá.

Az események sorát a Székelyföldi fotóklubok szemléje nyitotta, és folytatta az Erdélyben először jelenlévő Magyar sajtófotó-kiállítás. A torjai származású Dienes André fotóművész legalább annyira a mienk, mint a világé és Hollywoodé, a neki emléket állító tárlaton keresztül ő volt a nap egyik főszereplője, no és Alföldi Róbert A múlt szabadsága címet viselő fotógyűjteménye is egy újabb erőteljes tónus a nyitónap színpalettáján.

Teret nekünk! – óhajtották a székelyföldi fotóklubok. Ezt szó szerint sikerült teljesíteni, Szentgyörgy főterén immár másodjára láthatják az érdeklődők a különböző jellegű, szocio- vagy természetfotóra, esetleg portréra szakosodott 10 fotóklub 131 tagjának felhozatalát. A szemlén az udvarhelyi Exposia, Orbán Balázs és Spektrum, a marosvásárhelyi Marx József, a csíkszeredai Prisma és F10, a sepsiszentgyörgyi Mohos és Transnatura fotóklubok, a Képvidék Alkotócsoport, valamint a Homoród Fotóklub képviselteti magát.

Hirdetés
Hirdetés

– Ha eddig csak szándék volt, hogy a szemléből hagyomány lesz, most már eldőlt, hogy ameddig igény van rá, megszervezzük – mondta Imreh István, a megyei művelődési központ igazgatója a kiállításmegnyitón. Ezt követően Vargyasi Levente fotóművész mutatta be a fotóklubokat, amelyeknek elnökei a kiállítás után egy fórumon is részt vettek.

– Megfogalmazták a közös műhelymunkákra, alkotótáborokra, találkozásokra való igényüket, de szeretnének több megmutatkozási lehetőséget is a saját megyéjükön kívül – összegezett Vargyasi Levente, aki elégtétellel nyugtázta, a kollégák igen elismerően nyilatkoztak a tartalmas fesztiválprogramról.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük