Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mága Zoltán Vargyason

Mága Zoltán Vargyason Kultúra

Mága Zoltán hegedűművész, Prima Primissima díjas magyar zenész, augusztus 2-án, kedden 20 órától jótékonysági koncertet ad a vargyasi unitárius templomban, az RMDSZ Nőszervezetének kezdeményezésére. A bevétel egy részéből a Baróti Városi Kórház újszülött osztályát támogatják, másik rész pedig a kárpátaljai közösség megsegítését szolgálja. 

Hirdetés
Hirdetés

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész az elmúlt években Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán is koncertezett egy-egy helyi nemes cél érdekében. Az erdélyi rendezvénysorozat helyszínéül idén is a templomok szolgálnak. A vargyasi koncert bevételének egy részét a határon túli rászorulókhoz juttatják el, a másik részéből pedig a nőszervezet a Dr. Simonffy Sámuel Alapítványon keresztül a baróti kórház újszülött osztályának vásárol lélegeztető-gépet. 

A baróti székhelyű Dr. Simonffy Sámuel Alapítvány három évtizede tevékenykedik. Fő célja a baróti városi kórház anyagi támogatása, betegek házigondozása és rászoruló emberek anyagi megsegítése. Célcsoportja az idős személyek, szegénységben élők, szociális krízishelyzetben lévők, romák, krónikus betegek, daganatos betegek és haldoklók segítése. 

Annak érdekében, hogy minden érdeklődőnek biztosítva legyen a belépés, előzetesen 20 lej értékben adománylapokat lehet váltani az RMDSZ baróti szervezete irodájában (Szabadság utca, 19-es th., 4B lh., telefon: 0742.174.168.) hétfőtől csütörtökig 8-16 óra, pénteken pedig 8-14 óra között, a vargyasi polgármesteri hivatalban és a vargyasi unitárius lelkészi hivatalban, valamint a koncert előtt a helyszínen. A helyek száma korlátozott. A Kárpát-medence legnagyobb jótékonysági koncertsorozatán közreműködnek a Budapesti Gipsy Virtuózok. Fő támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük