Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Letisztultság és minimalizmus

Letisztultság és minimalizmus Kultúra

Tegnap kezdődött, vasárnapig tart a harmadik FLOW Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál Sepsiszentgyörgyön. Idei kiadásán olyan produkciók lesznek láthatók, amelyek betekintést nyújtanak az aktuális európai tánc- és mozgásszínház különböző irányzataiba.

Ma 18, 19.30 és 21 órától, holnap 16 és 19 órától, valamint szombaton 16 és 19 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében lesz látogatható Josef Nadj rendhagyó kiállítás-performansza, a Mnémosyne. Josef Nadj globális darabot alkot – egy fényképészeti kiállítás által körbeölelt fekete dobozt, amelyben közönségéhez közel, színészként, táncosként és előadóművészként van jelen. Személyes tisztelgés Aby Warburg német művészettörténész Atlas c. befejezetlen projektje előtt: a Mnémosyne maga a teljesség – installáció, előadás és kiállítás egy időben.

November 15-én 20 órától a Góbi Dance Company Volitant c. szóló produkciója tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban. A „már nem itt” és a „még nem ott” köztes állapotának – a tiszta tánc eleven közegének – ad teret Góbi Rita szólóelőadása, amely az átmenetek és a metamorfózisok világába kalauzol. Stílusjegyei sajátosságairól már kaphatott ízelítőt a helyi közönség, hiszen ő jegyzi az M Studio Sírunk, nevetünk c. előadás, a 2019/2020-as évad első bemutatója koreográfiáját.

Hirdetés
Hirdetés

November 16-án ugyancsak 20 órától a Közép-Európa Táncszínház lép színpadra a Háromszék Táncstúdióban a Special Society c. táncdarabbal. Az előadásban egy különleges társaság szürrealisztikus képei peregnek le előttünk, miközben az álom és a képzelet birodalmába lépünk.

A fesztivál záróakkordjaként, november 17-én egy különleges produkcióval készülnek a szervezők. A francia Emanuel Gat Dance első alkalommal érkezik Romániába, a SACRE | WORKS c. előadás négy különálló koreográfiát foglal magába. A SACRE három nő és két férfi számára készített darab, amely Sztravinszkij ismert zeneművén, a Tavaszi áldozaton alapszik, és dekonstruálja a kubai salsa tánc mechanikáját, mozgásvilágát. A WORKS öt előadó egyediségét, virtuozitását, merészségét és emberségét ünnepli: öt táncos, három rövid koreográfiában, különböző felállásban és zenei környezetben az idejét múlt hierarchiák lebontására tesz kísérletet. Az előadás a Tamási Áron Színház nagytermében tekinthető meg.

Jegyek kaphatók Sepsiszentgyörgyön a Központi Jegyirodában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük