Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közös hitvallásunk

Közös hitvallásunk Kultúra

Szombaton a kézdisárfalvi római katolikus kápolnában Bartos Károly helyi plébános Pusztai Ferenc, v. Dézsi Dénes és Máté György (Jeges) emlékére celebrált megemlékező gyászmisét Szabó Ottó kezdeményezésére.

Hirdetés
Hirdetés

A tizenegyedik megemlékezésen a helyiek mellett kézdivásárhelyi, berecki, kézdiszentkereszti, esztelneki és ozsdolai személyek, közöttük a Történelmi Vitézi Rend kézdiszéki állományának képviselői vettek részt. Bartos Károly az általa hetedszer celebrált misén hangsúlyozta, „Pusztai, Jeges és Dézsi lelki üdvéért ajánljuk fel ezt a szentmisét, és azért, hogy az emberekben mindig a hazaszeretet és a bátorság éljen. Ez nem gyűlölet, és mindannyiunk hitvallása kell, hogy legyen!”, hangsúlyozta.

Dr. Ambrus Ágnes nyugalmazott egyetemi oktató a megemlékezés jelentőségét emelte ki a kommunizmus-ellenesség témája köré épített beszédében. „Iochom István újságíró kutatásai és könyve nyomán részleteiben ismerjük a köztudatban »ozsdolai betyároknak« nevezett három kommunista-ellenálló sorsát, történetét. Szabó Ottó gyászmise-kezdeményezése is hozzájárult ahhoz, hogy mi még jobban megismerjük Pusztai, Dézsi és Jeges életét”, fejtette ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük