Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajándékok a természettől

Pénteken délután szép számban megtisztelték az érdeklődők a Vadon Egyesület keretében működő Transnatura Fotóklub éves kiállításának ezúttal szabadtéri megnyitóját Sepsiszentgyörgy főterén.

Hirdetés
Hirdetés

Mint Demeter János, a Vadon ügyvezető igazgatója elmondta, van olyan megörökített pillanat a fotókon, amelyeket ajándékba adott a természet, és van olyan, amiért igen sokat kellett dolgozni, áldozni, de mindben közös, hogy azokat a természeti értékeket mutatják fel, amelyeket szerencsékre lehetőségünk van környezetünkben megismerni.

A tavalyi, online zajló vagy éppenséggel elmaradt rendezvények sok időt felszabadítottak a fotósoknak, mondta Tóth Piró, az egyik kiállító, aki szinte minden hétvégén elutazott valamerre szenvedélyének hódolni. Főleg a madarakat szereti fotózni, a kiállított fényképen is egy, a Duna-deltában fényképezett fattyúszerkő eteti a fiókáját, ugyanakkor jelenleg környezettudományi egyetemi tanulmányai révén is a madármegfigyelést gyakorolja.

A fotós műhelymunkának sem a járvány generálta megszorítások, sem az aktuális tél nem kedvezett Demeter János szerint, az átlagos tucatnyi madárfajhoz képest idén a madárlesekben is sokkal kevesebb faj volt megfigyelhető. Ennek ellenére a nézők a kiállításon harminc lenyűgöző természetfotót láthatnak, a kiállítók: Szmolka István, Szmolka Péter, Babos Attila, Csata Zoltán, Demeter János, Moldován Mihály, Moldován Zsolt, Horváth Attila, Magdó István, Gurka Tünde Éva, Sztojka Csaba, Sólyom Ernő, Tóth Piró, Mihály Aba Márk, Dóczé Kristóf Márk, Péter Levente, Udvardi Jenő, Berde Lajos, Toró Attila, Vargyasi Levente, Szabó Szilárd, Bereczki Barna, Csákány László.

A tárlat három hétig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük