Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közeleg az Őszi Vásár

Szeptember 30. és október 2. között a Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának közös szervezésében tizenkettedik alkalommal kerül sor az Őszi Vásárra. A közkedvelt rendezvény ideje alatt színes programokon vehet részt a család apraja-nagyja.

Hirdetés
Hirdetés

A hagyományosnak számító kirakodóvásárban az előző évekhez képest jóval több kézműves, őstermelő és kereskedő ajánlja majd portékáit. Összesen 120, mindenféle széppel és jóval megrakott sátor kínálatából lesz lehetőségünk magunknak vagy ismerőseinknek vásárfiát választani.
Ugyanakkor idén is megmarad a rendezvény kultúrszüret jellege, koncertekkel, bábszínházzal, pantomim előadással és folklórműsorral megtűzdelt programsorozat várja mindazokat, akik ellátogatnak a megyeszékhely főterére. Nem marad el a gyermekek körében igen népszerű tökfaragás, lesz vásári zene és néptáncbemutató is.
A hétvége folyamán két neves magyarországi együttes is színesíti a műsort. Pénteken és szombaton a debreceni illetőségű Bordó Sárkány együttes muzsikájába hallgathatnak bele a jelenlévők. Az öttagú zenekar elsősorban középkori világzenét játszik. Az autentikus, magyar és európai középkori dalokat saját alkotói elképzeléseikkel ötvözik, a végeredmény pedig a mai kor hangzásvilágához igazodó, szerethető és táncra perdítő muzsika. Vasárnap este a nagy hírnévnek örvendő, hagyományos cigányzenét játszó Parno Graszt együttes vérpezsdítő koncertje zárja a háromnapos vásárt.
Érdeklődésünkre Sipos Zoltán, a Kónya Ádám Művelődési Ház programszervezője elmondta, a kulturális műsort igyekeztek úgy összeállítani, hogy a rendezvény koncepciójához mérten minél szélesebb körű rétegeket, a város magyar és román közösségét is megszólítsa.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük