Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A minőség mindenütt minőség

A minőség mindenütt minőség Kultúra

Különleges esemény helyszíne volt szombaton a miklósvári Kálnoky-kastély: az esti órákban a kastély udvarán igencsak előkelő társaság gyülekezett, akik a 19 órára meghirdetett, Beyond the Forest – Az erdőn túl – Erdélyi divatlátványosság elnevezést viselő divatbemutatóra voltak kíváncsiak. A Kálnoky Annán, Kálnoky Tibor gróf feleségén kívül még másik két divattervező munkáit felvonultató esemény sok érdeklődőt vonzott, ám helybélieket, erdővidékieket mi nem láttunk.

Hirdetés
Hirdetés

Az esemény a kastély pincéjében pezsgőbontással kezdődött, ahol az egybegyűlteket Kálnoky Tibor gróf üdvözölte magyar és angol nyelven.

„A feleségem, Kálnoky Anna tervezte ruhadarabok látványa találkozik a nemzetközi sztárok által elismert, legszínvonalasabb divat alkotásaival, melyeket Jeff Garner malibui és Jánosi Matilda (Tilly) londoni divattervezők készítettek. Remélem, ez az esemény ismét megmutatja az igazi minőségek hasonlóságát, tiszteletben tartva a természeti és kulturális értékeinket” – hangoztatta a jelenlevőknek Kálnoky gróf.
További részleteket az est házi­gazdájától, Kiss Melindától tudhattunk meg. Ő elmondta, hogy Jeff Garner malibui divattervező elhozta Erdélybe fenntartható divatmárkáját, és Jánosi Matild közreműködésével mutatja be új kollekcióját, amely Az erdőn túl – Beyond the Forest nevet viseli. Emellett Kálnoky Anna Transylvanicum elnevezésű kollekcióját is megtekinthetjük – mondta, majd ismertette is azt.

„Kálnoky Anna grófnő első kollekcióját az erdélyi tradicionális juhászok ruhái illették. Ezek az eredetileg gyapjúruhák, minden időjárásban, télen-nyáron helytállnak, időtlen darabok. Ezt az inspirációt felhasználva, mellényeket, szoknyákat, nadrágokat tervezett az alkotó, az anyagok egy részét helyi forrásból nyerve és természetes módon színezve. Anyagként a gyapjút használja, melyet kis, helyi gyapjúkészítőktől szerez be. Korábban már készített ruhákat a család és a barátok számára, beleértve III. Károly őfelségét is, és most eljött az idő, hogy a szélesebb közönség is megismerje munkáit. Második kollekciója a bársonyanyagot használja. A kabátok, sapkák prémmel egészülnek ki, és ez egy nőkre szabott eredeti kollekció. A harmadik pedig egy különleges estélyi ruhákból álló kollekció, melyek alapanyaga a kézzel festett selyem” – tudtuk meg.

Jánosi Matild 2009-ben, Budapesten alapította meg a Tildart ökoluxusmárkát, több ismert sztárral dolgozott együtt. A fenntarthatóság művészete alappillérévé vált, jelmondata: „Imádom, ha az anyagnak története van.” Jeff Garnerről Kálnoky Anna mesélt: „Néhány éve Zalánpatakon vendégeskedett, amikor kiderült, hogy egy kitűnő lovasember, utána tudtam meg, hogy művész is” – mondta róla.

Mindezek után a kastély nagytermében Koszorus Krisztina (Koszika) és társa zenei alátétje mellett sor került a látványos, érdekes és különleges kollekciók bemutatására.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások