Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyvtári olvasóklub gyerekeknek is

A kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban immár egy éve működik nagy sikerrel az olvasóklub, tagjai tartalmas órákat töltenek el a könyvek világában, Vántsa Judit igazgatónő vezetésével. Február 25-étől a gyerekek számára is szerveznek hasonló tevékenységet az intézményben.

Hirdetés
Hirdetés

A felnőtt olvasóklub mintájára az V–VI. osztályosok számára indítanak olvasóklubot Kovács Izabella könyvtárosnő vezetésével. Február 25-én 16 órától várják az első megbeszélésre az érdeklődőket a városi könyvtárba.

Vántsa Judit elmondta: havonta egyszer, a hónap első hétfőjén találkoznak azok, akik sokat olvasnak, és meg szeretnék osztani másokkal is olvasmányélményeiket, továbbá kíváncsiak, fogékonyak mások véleményére is. Nem egy konkrét kötet, hanem egy szerző vagy témakör az adott hónap „házi feladata”, például március 8. környékén a nő mint az irodalmi művekben témája, a szerzők közül pedig Szabó T. Anna, Grecsó Krisztián, Szabó Magda, Jókai Anna. Persze ki-ki a saját „kedvenceit” is népszerűsítheti, van, aki a krimit vagy a romantikus regényt kedveli, más a klasszikus szépirodalmat, világirodalmat, akadnak, akik szakirodalomba is belekóstolnak, és élményeiket megosztják egymással.

A csoport 13–15 fős, jelenleg nincs lehetőség a bővítésre, hiszen ennél több személy már csak az időkeret okán sem tudná érdemben megfogalmazni gondolatait a találkozók alkalmával. Legutóbb ősszel hirdettek meg helyeket, ám azok hamar be is teltek.

A jó hangulat mindig garantált, olykor az egyórás alkalom háromórás beszélgetéssé nyúlik – ez talán a legszebb visszaigazolás arra, hogy a klubnak van létjogosultsága. Bátran alakítsunk olvasóklubot tágabb családon belül, munkahelyeken, baráti társaságokban, hiszen egy könyvről való beszélgetés mindig elvezet a mindennapokban is a felismeréshez, megoldáshoz – buzdít Vántsa Judit. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük