Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyvek 21. századi társadalmi kérdésekről

Az egyetem huszadik jubileumi évének keretében Erdély aktuális és jövőbeni kihívásaival foglalkozó bölcsészet- és társadalomtudományi könyvek megjelentetésére hirdet nyílt pályázatot a Sapientia EMTE Scientia Kiadója. Pályázni 200–250 oldalas kéziratokkal lehet 2021. december 15-éig elektronikus formában.

Hirdetés
Hirdetés

Olyan kéziratok beérkezését várják, amelyek a 21. századi erdélyi léthelyzettel összefüggő sajátos problémákat vetnek fel és tárgyalnak (regionalitás, lokalitás, globalitás, digitalizáció, liminalitás, marginalitás, transznacionális migráció, határtapasztalat, identitás, interkulturalitás, átmenetek, köztesség, két- és többnyelvűség, válság és változás, kihívások és perspektívák stb.).

A témákat a régi/új erdélyi kérdések újszerű kontextusba való helyezésével, a kortárs irodalmi és filmes társadalomreprezentációk, aktuális nyelv-, kultúra-, média-, kommunikáció-, fordítás- és oktatástudományi témák eredeti módon való problematizálásával és/vagy ezek inter- vagy multidiszciplináris megközelítésével dolgozzák fel.

Pályázni magyar nyelvű, tudományos igénnyel megírt, kész kézirattal lehet – a tudományos igény a tartalomra, szerkezetre, szakmai szempontból megfelelő dokumentáltságra vonatkozik, stílusa lehet szabadabb, esszéisztikus vagy más, a bölcsészet- és társadalomtudományi művekben alkalmazott szerzői stílus. A pályázók köre nem korlátozódik erdélyi szerzőkre: bárki benyújthat pályázatot, aki a vázolt kérdésekkel tudományos szinten foglalkozik.

További részletek és a pályázat teljes felhívása az egyetem oldalán olvasható, ugyanitt megtalálható a szükséges pályázati iratok teljes listája: www.sapientia.ro.

További információkért érdeklődni lehet e-mail-en az ascientia@kpi.sapientia.ro címen vagy telefonon a 0722.527.135-ös számon.

(Sapientia EMTE)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük