Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Koncertszínház a Vigadóban

Koncertszínház a Vigadóban Kultúra

Május 29-én, hétfőn 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermi stúdiójában a Nem akarok: Nemes Nagy Ágnes 100 című koncertszínházi előadáson vehetnek részt az érdeklődők.

Száz éve született Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő, esszéíró, műfordító, pedagógus, a XX. századi magyar irodalom meghatározó alkotója. 2022-ben a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum az ő születésének századik évfordulója tiszteletére centenáriumi évet hirdetett.

Ennek a kiemelt évnek a keretében valósult meg a Nem akarok című, Nemes Nagy Ágnes életét bemutató koncertszínházi előadás, melynek rendezője és szereplője Vecsei H. Miklós színművész, zeneszerzője Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista, énekese a Nemes Nagy Ágnest megszemélyesítő Hegedűs Bori, narrátora és szerkesztője Juhász Anna irodalmár.

A Nem akarok egy meghitt, zenére fogalmazott életmű négy hangra komponálva, ahol nemcsak egy XX. századi, meghatározó irodalmi életút elevenedik fel, de közelebb léphetünk barátságok, versek, irodalmi művek és emberi döntések hátteréhez, míg dalként kedvenc Nemes Nagy Ágnes verseink csendülnek fel.

Az előadás a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük