Felhívás!

Költők társaságában

Költők társaságában Kultúra

A magyar költészet napja alkalmából Barót vendége voltak Czilli Aranka író, költő, magyartanár Kovásznáról, valamint Szente B. Levente író, költő Székelykeresztúrról, akikkel a Tortoma Önképzőkör 521. találkozója keretében Csog Orsolya baróti magyartanár beszélgetett.

Az Otthon a versben című találkozón a költők nyíltan vallottak szenvedélyükről, a versírásról, mely versek – mint mondták –, nemcsak maguk, de minden tiszta lelkű ember számára folytonosságot jelenthetnek a múltbeli idők által a jövő felé való kapaszkodásban.

Megidézve ezeket a múltbeli időket, Szente B. Levente arra emlékezett, amikor a szó még szent volt, nem úgy, mint manapság, Czilli Aranka pedig gyermek- és ifjú éveitől az egyetemi évekig göngyölítette a versírás fonalát, mint mondta, második kötete, a Varázslatos szekrény diákjaival, saját gyermekeivel közös, izgalmas munka eredménye, harmadik könyve, a Késsel és villával pedig tulajdonképpen a felnőtté válásának kötete.

Mindketten úgy vélték, a jó, hiteles vers az, melyért szerzője megszenved, és a vers végeredményben önmaguk keresésének kézenfekvő eszköze egyébként, de ítéletet nyilván az olvasó mond – aki szereti, vagy nem azokat. A találkozó végén a költők könyveiből vásárolni is lehetett. Az est során közreműködött Cristian Eszter.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.