Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kitörnek a mindennapokból

Kitörnek a mindennapokból Kultúra

Mint minden évben, július 11-e és 15-e között idén is megszervezte a sepsiszentgyörgyi Írisz Ház az ott foglalkoztatott fogyatékkal élő felnőttek nyaralását. Kőröspatakon az Írisz táborban négy nevelővel huszonhatan élvezhetik a társas lét, a nyár örömeit, a jó időt és a változatos programokat.

Hirdetés
Hirdetés

Incze Emília egyike a négy csoportvezetőnek, aki az Írisz Házba járók programjait életbe ülteti, felügyeli. Lapunknak elmondta, a programszervezésben több meghívottal is együttműködnek, így például a Székely Mikó Kollégium tanárnőjével, Jakab-Benke Hajnalka testnevelő-tanárral tornagyakorlatokat végeztek a fiatalok (és nemcsak, hiszen a legidősebb bejáró 60 éves), az Ürmösi-Incze házaspár, Hunor és Mária néptáncot tanított nekik, tegnap a szentgyörgyi motorosok és atv-sek vitték őket kis karitatív erdőjárásra a járgányokkal, saját nevelőik pedig bibliai témájú foglalkozásokat tartanak nekik.

A tábor végén természetesen tábortűz is lesz, kiértékelik mindenkinek az éves tevékenységét, oklevelet osztanak ki, majd három hét szabadságot kap minden foglalkoztatott, mert a Diakónia alapítvány, illetve az Írisz Ház alkalmazottai is szabadságukat töltik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük