Felhívás!

Kisbakancsos rekord

Kisbakancsos rekord Kultúra

Valami varázs van abban, ahogy az Erdélyi Kárpát-Egyesület ifjúsági tagozatának, pontosabban a Kisbakancsos csoportnak milyen ütemben nő a létszáma, mennyi gyerekes család kapcsolódik be a természetjárásba a környezet és a túratársak iránti tisztelettel és odafigyeléssel. Egy rekorddöntő kirándulásról szól e kis írás.

A Kisbakancsosok menetrendszerű havi kirándulását már nagy várakozás szokta megelőzni. A közösségi oldalon a bejelentkezések olyannyira gyorsan gyarapodnak, hogy maximum pár órára a jelentkezésre való felhívástól le kell zárni a listát, mert meghaladja a szervezői kapacitást. Lényegében egyszemélyes szervezésről van szó, Gáspár László csoport- és mozgalomalapító, túravezető az, akit egyre inkább túlnő az általa vezetett kirándulások népszerűsége, az ő rugalmasságának és vállalkozó kedvének is nagy kihívás – egyelőre állja – a hatalmas létszámú csoportok vezetése. Tíz év alatt nőttek oda a kisbakancsosok, hogy egy túrára már szinte szokott módon jelentkeznek 100 és 200 közötti létszámban, a május 1-jei, a Bucsecs-hegységbe indított „medvehagymaízű”, túrára azonban 250 főnél (közülük 115 gyermek) kellett lezárni a jelentkezést.

Minden bizonnyal benne van a pakliban, hogy a járvány miatti korlátozások miatt is a közelben levő lehetőségeket keresik az emberek a kikapcsolódásra, de a kényszernek, lemondásnak még a szele sem érződik, mikor e nagy csapat együtt indul, együtt örvendezik a havas hegyek látványának, a virágos mezőknek. Eközben olyan közös örömben is része lehetett a csoportnak, hogy a május 1-jén 9. születésnapját ünneplő Fekete Ábelnek maradandó élményt szerezhetett: több mint kétszázan énekeltek neki köszöntőt. Továbbá a felnőttek is megsimogathatták tekintetükkel a pár hónapos Zsebi babákat is, akik szüleik hátán hordozóban járják a hegyeket (a 4 hónapos Anna és Regő is a csoportban voltak).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások