Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyen és Bölönben is kergetik a telet

Kézdivásárhelyen és Bölönben is kergetik a telet Kultúra

Szombaton, február 18-án Kézdivásárhely főterén, míg egy hét múlva, 25-én Bölönben rendezik meg a hagyományos farsangtemetést.

A céhes városban a Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés szervezésében rendeznek farsangtemetést. „Szívesen látunk minden érdeklődőt, aki kíváncsi a maszkurásokra, vagy csatlakozna a régi kaszárnya épülete elől 11 órakor induló felvonuláshoz. A farsangi időszak valamikor egész napos szórakozással, mókázással, énekkel és tánccal telt, ebből próbálunk valamit visszacsempészni rohanó mindennapjainkba” – osztotta meg lapunkkal a szervezők nevében Tóth László újságíró. A téltemetés, bábégetés, mókás népi rituálé a Vigadó előtt történik a torjai Bálványos fiai Egyesület tagjai, valamint a gelencei Burusnyán néptáncegyüttes jóvoltából, tette hozzá. Ezt megelőzően, pénteken 17 órától a Kicsid Gábor Sportcsarnokban a helyi középiskolák részvételével Legfarsangot tartnak.

Idén is lesz nappali farsang

A Bölöni Ifjúsági és Kulturális Egyesület február 25-én rendezi a település híres nappali farsangját, újságolta el lapunknak az esemény fő támogatójaként számontartott helyi önkormányzat képviseletében Ferencz Zoltán alpolgármester. „Szeretjük és ápoljuk hagyományainkat, ezért támogatjuk évről-évre a farsangtemetés szervezését” – hangsúlyozta az elöljáró.

 

A tél elmúltjának, szimbolikus eltemetésének sok vidámsággal, álarcos felvonulással és tréfás jelenetekkel tűzdelt ünnep résztvevői reggel 8 órakor a község központjában találkoznak, a felvonulás 9-kor indul a Szász Band akkordjaira, a falu bejárása után pedig ugyanoda érnek vissza, és égetik el a bábukat 16.30-kor, majd 20 órától a helyi kultúrotthonban farsangi bált rendeznek, olvasható a szervező Akácsos Zsolt Facebook-oldalán.

Fotó: Böjte Ferenc

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük