Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ketten az első helyen

Csütörtökön és pénteken Kézdivásárhelyen, a Bod Péter Tanítóképző és az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége közös szervezésében rendezték meg a XVIII. Erdélyi Kossuth Szónokversenyt.

Csütörtökön tizenhat gyergyószentmiklósi, székelyudvarhelyi, sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi versenyző mérettetett meg az első fordulóban. A pénteki második, rögtönzött forduló után a dr. Má­thé Dénes egyetemi docens által elnökölt zsűri tagjai: dr. Ambrus Ágnes nyugalmazott egyetemi adjunktus és dr. Szőke-Milinte Enikő egyetemi docens értékelték a versenyt, majd díjazták a legjobbakat.

Rendhagyó módon két első helyezést ítéltek oda Demeter Dánielnek (Nagy Mózes Elméleti Líceum, felkészítő tanár Nagy-Babos Edit), illetve Tankó Anett Mártának (székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum, Vass Ágnes), akik a budapesti döntőre utaz­hatnak. Őket a közönségdíjjal is jutalmazott Len Balázs (Nagy Mózes-líceum, Nagy-Babos Edit), továbbá Buna Blanka Boróka (Bod Péter Tanítóképző, Deák Magdolna) követte.

Az évről évre sokasodó különdíjakat ezúttal a következő szónokok vehették át: Bajcsi Ildikó nyugalmazott intézményvezető, a szónokverseny alapítója Furus Zsoltot és Lázár Évát, a Bod Péter Tanítóképző tanulóit jutalmazta, Szőke-Milinte Enikő Cisar Krisztiánt (Nagy Mózes Elméleti Líceum), Máthé Dénes Kovács Andreát (Nagy Mózes Elméleti Líceum) és Szőke Dórát (Benedek Elek Pedagógiai Líceum), Kis Emese tanár Rancz-Gyárfás Hannát (Nagy Mózes Elméleti Líceum), a Korunk Társaság Opra Júliát (Salamon Ernő Gimnázium, Gyergyószentmiklós), a Hargita Kiadó, a Székelyföld folyóirat Verdes Adélt (Benedek Elek Pedagógiai Líceum) részesítette jutalomban. Befejezésül a szervezők köszönetet mondtak a támogatóknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük