Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Góllal mutatkozott be

Góllal debütált a magyar futsalválogatottban a sepsiszentgyörgyi Miklós Tamás. Az FK Székelyudvarhely játékosa a bosnyákok elleni kétgólos győzelmet hozó mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti színekben. A Turzó József vezette futsal A-válogatott a szeptemberi Visegrádi Négyek-torna után a horvátországi Porecbe utazott, ahol egy ötcsapatos nemzetközi viadalon vesz részt. A szakmai stáb a csapatépítés jegyében hívta be a keretbe a két székelyudvarhelyi futsalost, Miklós Tamást és Hadnagy Istvánt. „Különleges a két székely fiú debütálása, de a román bajnokság meccsközvetítésének és a székelyudvarhelyi klubbal, valamint Jakab Zoltán vezetőedzővel ápolt jó kapcsolatnak köszönhetően velük kapcsolatban is sikerült informálódnunk, ennek köszönhetően mutatkozhatnak be magyar színekben” – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József.

A torna nyitómeccsét a bosnyákokkal játszották le, és végig az agresszívan védekező, a bosnyákokat már saját térfelükön letámadó magyar csapat volt veszélyesebb. Miklós Tamás a 22. percben talált be, kettőre növelve a magyar előnyt (5–3), és mint utóbb kiderült, beállítva a végeredményt. Felkészülési mérkőzés: Magyarország–Bosznia-Hercegovina 5–3 (3–3), gólszerzők Komáromi, Tatai, Dróth, Harnisch, Miklós.

 

Büntetett az UEFA

Zárt kapuk mögött fogadja Litvániát november 17-én a ploiești Ilie Oană stadionban a román labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája 5. fordulójában – döntött csütörtökön az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága. A testület a Szerbia elleni mérkőzésen (0–0) történtek miatt további 73 ezer eurós bírásgot is kiszabott a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF). Az UEFA tájékoztatása szerint az intézkedés oka, hogy a román–szerb mérkőzésen a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak, a mérkőzés végén behatoltak a pályára, és több alkalommal is magyarellenes rigmusokat skandáltak. A FRF jelezte, hogy döntése indoklására kéri az UEFA fegyelmi bizottságát, és ennek ismeretében dönt majd arról, hogy fellebbez-e a zárt kapus büntetés ellen. A román nemzeti együttes játszott már zárt kapus meccsen ebben az idényben, ugyancsak Ploiești-en Montenegró ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük