Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyi vásár Baróton

Karácsonyi vásár Baróton Kultúra

Zimankós, téli időben tartottak karácsonyi vásárt szombaton Baróton, Erdővidék központjában. A városközpontban ezúttal színpadot is felállítottak, annak fő eseménye, a szászrégeni Titán együttes karácsonyi koncertje azonban a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt.

Hirdetés
Hirdetés

Viszont, mint azt a vásárosokat köszöntő ünnepi felszólalók is hangsúlyozták, a vásár lényegét, az adventi hangulatot, az egymásra találás örömét, a közösséghez tartozás meghittségét az időjárás sem tudta befolyásolni, ezekből és a közös jókedvből ki-ki maradéktalanul el tudott magának raktározni annyit, hogy készlete a közelgő ünnepek alatt, sőt jövőig is kitartson. A sátrak alatti asztalokon a karácsonyi-újévi ünnepkör díszletéhez szabott termékeket vásárolhattak a szemlélődök, távolabb jótékonysági főzőversenyt is szerveztek, a színpadon helyi előadók gondoskodtak a jó hangulatról azok számára is, aki nem vásárolni, hanem csak nézelődni, kíváncsiskodni jöttek ki.

Mint minden vásár alkalmával, a bodosi kürtöskalácsnak ezúttal is nagy keletje volt, sokan sorba álltak érte. Mások a kolbászt, miccset kínáló bódék előtt vesztegeltek, a sorban állókat alkalmi, Homoródabásfalváról érkező zenészek is szórakoztatták.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük