Felhívás!

Jövő héten indul a sorozat

Jövő héten indul a sorozat Kultúra

A Lemhényi Ifjúsági Szervezet (LISZ) és a Magyar Ifjak Kézdiszékért (MIK) egy újabb közös projektbe fogott, miszerint lemhényi idős személyekkel készítenek riportfilmeket, az első ilyen jövő héten lesz látható a LISZ Facebook-oldalán.

– Az Erdővidék 100 arca című riportsorozat adta az ihletet fiataljainknak. Rájöttek, hogy Lemhényben is van még néhány olyan idős személy, akivel érdemes lenne beszélgetni a múltról, ezáltal gazdagítva közösségünk történelmét – mondta el Erős Rudolf, a MIK elnöke. Hozzátette, a projekt által bepillantást nyerhetünk egy-egy ember nehézséggel teli életútjába, a felvételeknek köszönhetően felbecsülhetetlen örökséget hagynak a fiataloknak.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy megosztják velünk életük fájdalmas, küzdelmekkel teli mozzanatát, vagy épp az öröm pillanatait. Elmesélik, a sok baj közepette hogyan tudtak együtt maradni, segíteni egymásnak, hogyan tudtak a pénztelenségben is haladni. Szerintem az ilyen történetek által ráeszmélhet a fiatalság, hogy akkor sokkal nehezebb volt a megélhetés, még sem választották elődjeink az elvándorlást – emelte ki az elnök.

A fiatalok terve szerint minden lemhényi időssel elbeszélgetnek, folyamatosan keresik azokat a személyeket, akik hajlandóak nyilatkozni nekik. Eddig 15–20 riportot készítettek, az elsőt jövő héten teszik közzé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 4., 23:38
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nagyon helyes,de ha végeztek a mult tanulmányozásával mert azt nagyon szeretik ,akkor lehet folytatni a fiatalsàgal ,munkahelyek nincsenek, lesz egy halom félanafabeta lusta ifjúság, azokal mi lesz ??Na ez is egy riportot megérné! De ez kellemetlen téma az újságnál!!!