Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

José Almar Szentgyörgyön

José Almar Szentgyörgyön Kultúra

A város által a Diákok évének nyilvánított idei esztendő nyarán a ritmust fókuszba helyező főtéri koncertekbe elsősorban a diákokat akarták bevonni a szervezők, de José Almar azok hiányában is népes közönségnek szerzett örömöt múlt csütörtöki koncertjén.

A kölyökképű, 35 éves José Almar igen sokoldalú művész, táncos, színész, énekes, gitáros, tanár és web-dizájner. Két éve Bukarestben él, folyékonyan beszél románul és persze angolul is, de a Kónya Ádám Művelődési Ház programszervezői tolmács fogadásával biztosították neki a lehetőséget, hogy anyanyelvén beszélhessen az esti koncertjét megelőző kora délutáni tangóoktatáson.

Hirdetés
Hirdetés

Ide is elsősorban a negyvenesek érkeztek, a diákokat két egyetemista képviselte. Mint egyikük, Borcsa Hunor elmondta, barátai közül sokan nincsenek itthon, de akiket hívott, azokat sem annyira a tangó hagyta hidegen, inkább a tánc lehetősége iránt nem lelkesedtek. Ő maga már korábban is járt társastánc-órákra, és ez a jelenlévők szinte mindegyikére igaz volt. De „az eredeti argentin tangó ízére” kíváncsian jöttek, mint mondta egy pár.

José Almar nem annyira a tangófigurák átadására összpontosított – arra ott a Youtube, mondta, no meg az időkeret sem volt erre elég –, hanem a tánc szereplői közti viszonyt boncolgatta, illetve az igazi argentin táncról beszélt, amely nem azonos a báltermekben gyakorolt változattal. Az esti gitárkoncerten az argentin tangódallamokból szemelgetett a fiatal művész, többek közt Astor Piazzolától, a virtuóz előadótól, a tangó megújítójától is előadott. Előadása igen kedves színfoltja lett az idei szentgyörgyi nyárnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük