Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játékosan tanulhattak

Játékosan tanulhattak Kultúra

A kézdiszentléleki RMDSZ Nőszervezete Kovászna Megye Tanácsának támogatásával Kreatív román- és kézművestábort szervezett, a helyi közösségi házban. A több mint két héten át zajló, színes programsorozatban a megye több településéről, sőt, még Hargita megyéből is voltak részt vevő gyermekek.

Hirdetés
Hirdetés

A szervezők célja az volt, hogy ezekben a napokban játékos, kreatív módon nyújtsanak lehetőséget a román nyelv hétköznapi használatának elsajátítására olyan alternatív eszközökkel, melyekkel a tanórákon kevésbé találkozhatnak. A táborokban részt vevő gyermekeknek lehetőségük volt életszerű helyzetek gyakorlásával, játékos módszerekkel, gyakorlati tevékenységekkel alapvető ismereteik rendszerezésére, elmélyítésére.

– A kreatív tábor ideje alatt a programok a hétköznapi beszéd- és szókincsfejlesztésre fókuszáltak, az élményszerű, felfedező tanulásra, a mozgásos jellegű tevékenységekre, kézműves foglalkozásokra, beszédgyakorlatokra, amelyek játékra épültek – tudtuk meg Bartók Enikőtől, a szervezet elnökétől.
A kézműves tábori programok széles körű ajánlatokkal várták a résztvevőket. Sor került a tábor ideje alatt közös kürtőskalácssütésre Bartók Izabella szakszerű irányításával. A gyermekek elsajátították a nemezelés alapjait Demeter Edit és Török Terézia vezetésével, sor került a fonalgrafika technikájának, valamint a bútor- és üvegfestés technikájának a megismerésére is. Mézeskalácssütés, -díszítés, hajfonási praktikák gyakorlása is része volt a programnak.

Marthi Enikő, Molnár Éva és Bartók Enikő Mária táborvezető pedagógusok szerint a nyári táborozás élménye szinte semmi máshoz nem hasonlítható, varázslatos esemény. A gyerek nemcsak kiszakadnak az iskolai környezetből, hanem rengeteget nevethetnek, szórakozhatnak, és nem utolsósorban fejlődhetnek. A közösségben való együttlét, a szociális készségek fejlődése, a táborban kapott élmények mindenképpen pozitív hatással vannak a gyerekekre.

– Számunkra a kihívás mellett kikapcsolódás, az élmények gyűjtése, az új kapcsolatok kiépítési lehetőségei, és nem utolsósorban a feltöltődés volt – tudtuk meg a szervezőktől.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük