Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Januári túra a Tortomára

Januári túra a Tortomára Kultúra

Január 20-án, szombaton a Baróthoz közeli Tortoma-tetőre kirándulnak a Járjuk be Erdővidéket! honismereti túrasorozat keretében a résztvevők. Ez lesz a kilencvennegyedik alkalom, hogy együtt indulnak el, hiszen idén márciusban a túrasorozat a nyolcadik születésnapját is ünnepli.

Ezúttal is 9 órakor, a baróti buszmegállóban gyülekeznek a kirándulók, ahonnan Kisbaconig busszal mennek, a faluból pedig gyalog folytatják a túrát, ám előbb még meglátogatják a település tájházát, melyet Németh Erzsébet tanítónő hozott létre. A tájháztól a Falu borvize fele veszik az utat, ezt követően kanyarodnak a Tortoma-tető irányába, ahonnan később a Dungó-patak völgyének érintésével jutnak végül vissza Barótra.

A túra gyalogos részének becsült hossza 13 km. Hogy a busszal való szállítás megszervezése zökkenőmentes legyen, arra kérik az érdekelteket, hogy részvételi szándékukat legkésőbb péntek délig jelezzék Demeter Zoltánnál a 0746.089.140-es telefonszámon. A túrát Lőrincz Sándor vezeti. Információk, az eddigi túrák beszámolói, fotói az erdovidek.weebly.com weblapon olvashatóak, láthatóak.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük