Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Farsangtemetések ideje

Farsangtemetések ideje Kultúra

Erdővidék három településén rendezik meg minden évben a nappali farsangi felvonulást, maskarásokkal, rezesbandával, az őket kísérő, pálinkát, kürtöskalácsot, szendvicseket, pánkót osztogató fiatalokkal. A sort Ürmös kezdi.

Ürmösön február 3-án tartják a farsangot. A „bolondszekér” a tervek szerint ezúttal is 10 órakor indul a falu végéről, előtte négy pár lovassal, mögötte a batyukás bolondkerékkel. Az 1900-as évek elejére visszanyúló szokás szerint lóhátra farsangkor katonaság előtti fiatal legények ülhetnek fel, így idén is korosabb fiatalemberek vállalták a vonulást.

Február 17-én Apáca következik, a vidám felvonulás délután 2 órakor, a Nagyszer utca 367-es szám alól veszi kezdetét. Bölönben a helyi ifjúsági és kulturális egyesület szervezésében február 24-én, szombaton tartják a vidám téltemetést. A felvonulás 9 órakor kezdődik, hagyomány szerint a maskarások végigjárják a falut, majd bábuégetéssel fejezik be a körutat, erre az eseményre délután fél öttől kerül sor az Erzsébet park melletti téren. Nyolc órától a kultúrotthonban bál várja a fiatalokat, akárcsak Apácán és Ürmösön.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük