Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itt a bukaresti Linotip

Október 21-23. között Sepsiszentgyörgyön tart vendégjátékot és szakmai workshopot a bukaresti Linotip társulat.

Az utóbbi években az M Studio szoros szakmai együttműködést alakított ki a bukaresti székhelyű Linotip – Független Koreográfiai Központtal. 2021-ben Ioana Marchidan rendezett a társulatnál, az Are we human or are we dancers? című produkciót, amelyet idén beválogattak a Bukarestben sorra kerülő Országos Színházi Fesztivál (FNT) programjába. 2022-ben az Arcadie Rusu koreográfiájában készült A lecke előadást mutatták be. Ugyancsak idén láthatta a közönség a Humans | Bodies | Images produkciójukat a FLOW4 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál keretében.

Október 22-én a Ioana Marchidan koncepciójában és előadásában készült Reverse Discourse produkcióra kerül sor 18 órától a táncstúdióban. Az előadás fókuszában a test áll, emlékezet, gesztusok, politikák és absztrakció keresztmetszetében. 23-án Arcadie Rusu koreográfiájába a frissen bemutatott Omen című előadásra várják a nézőket, amely Constantin Brâncuși szobrászt és Maria Tănase színésznőt, énekest idézi meg, a zene és szobrászat kapcsolódási pontjait kutatja a tánc nyelvén keresztül.

A két nap alatt egy intenzív szakmai tánc workshopon is részt vesznek az M Studio színészei, Ioana Marchidan vezetésével. A programsorozat megvalósítását a Román Nemzeti Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național – AFCN) támogatja.

Az előadásokra szeretettel várják az érdeklődőket, jegyeket váltani személyesen a központi jegyirodában, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon lehet.

(közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük