Felhívás!

Isten iránti hála

Isten iránti hála Kultúra

Erdély szerte megemlékeznek a hét végén a reformáció 500 éves évfordulójáról. Előbb csak a sepsiszentgyörgyi evangélikus templom kapujára szegezték ki ismét, akár – a monda szerint – Luther Márton 1517-ben, Wittenbergben a 95 tételt, aztán a ReforMaraton 500 csapata ezt még több háromszéki településen (is) megtette a múlt vasárnap. 

Kálnokon hálaadó ökumenikus istentisztelettel, úrvacsorával, két helybéli, egy református és egy unitárius lelkipásztor, Tóth Anna és Szabó Adél szolgálatával tartanak vasárnap 11 órától hálaadó istentiszteletet, amelyre elvárják a faluközösség minden tagját és az elszármazottakat is. 

– Az 500 éves reformáció és a 450 éves magyar református egyház ünnepi érvfordulója Isten iránti hálára kötelez bennünket. Lelkésztársammal úgy döntöttük, hogy közösen tartunk hálaadó istentiszteletet és közösen veszünk úrvacsorát – mondta el Tóth Anna református lelkipásztor.

Az istentiszteletet követően a templom előtt emlékoszlopot avatnak, majd leteszik egy új gyülekezeti terem alapkövét, hisz a régi kissé „megrokkant”, és „ha elődeinknek volt erejük, időt, pénzt és munkát nem kímélve” felépíteni egy ilyen épületet, nekünk is kell hogy legyen bátorságunk, hogy hozzáfogjunk – mondja a lelkész. A gyülekezeti házat a református parókia udvarára tervezik. Kőröspatakon vasárnap 12 órától tartanak reformációi istentiszteletet, majd kopjafát avatnak a templomkertben. Az unitárius reformációról Tordai Ernő lelkész tart előadást. Közreműködik a sepsikőröspataki nőegyletek ökumenikus kórusa. A Para Zoltán mérnök által adományozott kopjafát bemutatja faragója, Szabó Árpád. Mindkét ünnepség szeretetvendégséggel ér véget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. október 27., 18:07
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Egyebrol sem hallani ,csak kopjafa meg szoboravatas Erdelyszerte ! Meddig lehet meg hulyiteni az embereket ?! A szilvapalinka szekely generacioknak “betette az ajtot ” !!!