Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Reformáció-napi rendezvények

Reformáció-napi rendezvények Kultúra

Jelentős esemény helyszíne lesz október 29-én, vasárnap Bibarcfalva. Kelemen-Karikás Árpád beszolgáló református lelkipásztor jelentette be, hogy a 11 órától kezdődő, úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi istentisztelet után a templomkertben újabb kopjafát avatnak.

A korábbi években Szent István királynak, illetve idén az 1956-os magyar forradalomnak és Horthy ellentengernagynak állított kopjafák mellett kap helyet ezúttal az, amelyik a reformációra, annak kezdetére emlékezteti majd a templomba jövő híveket.

Ugyancsak vasárnap, de már 14 órától, Szárazajtán lesz ünnepi esemény: az istentisztelet után a református templom udvarán emlékművet, a parókia bejáratánál pedig székelykaput avatnak, illetve szentelnek fel. Az emlékművet ugyancsak a reformáció tiszteletére emelték, azon a Szárazajtán eddig szolgált református lelkészek nevei is fel lesznek tüntetve.

Berszán István, az Erdővidéki Református Egyházmegye esperese szolgált a hírrel, miszerint a reformáció napján, október 31-én, kedden délután 4 órától Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi Arénában kerül sor az Erdővidéki-, a Kézdi-Orbai-, illetve a Sepsi Református Egyházmegyék által közösen szervezett ünnepi istentiszteletre, úrvacsoraosztással.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük