Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Írj levelet írógéppel!

Írj levelet írógéppel! Kultúra

Hívd fel szüleidet, nagyszüleidet, barátaidat tárcsás telefonról, hallgass mesét vagy zenét lemezjátszóról, ismerd meg a régi rádiókat, magnókat, televíziókat! – ilyen és ehhez hasonló programokat ajánl június 1-jére a sepsiszentgyörgyi TeleTár.

Társasjátékként használható Morse-készülékek, fekete-fehér televízióban nézhető régi rajzfilmkazetták várják a látogatókat, de meg lehet tanulni a régi fényképezőgépek, film- és videófelvevők használatát is.
– Ez nem az a hely, ahol semmihez nem szabad hozzányúlni, sőt, arra biztatjuk a gyerekeket, hogy vegyék kézbe a régi eszközöket, nézzék meg közelebbről, kapcsolják be, tanulják meg használni. Nem árt, hogyha látják, hogy a világ nem az érintőképernyős okostelefonnal kezdődött, és talán megtanulják értékelni azt a technikai fejlődést, amely az utóbbi évtizedekben kényelmesebbé tette életünket – mondta Beke Csongor, a TeleTár ügyvezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi városi tanács és a Kovászna megyei tanács támogatásával működő TeleTár célja, hogy működőképessé és közkinccsé tegye a régi rádiókat, televíziókat, egyéb technikai eszközöket. A Kriza János és Bánki Donát utcák sarkán található intézmény 10 és 17 óra között várja a látogatókat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük