Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyvbemutató a Vadonnál

Könyvbemutató a Vadonnál Kultúra

A múlt évben megjelent, A történeti Erdély című könyvének folytatásaképpen megírt és gyönyörűen szemléltetett két könyvét mutatta be szerdán a vadászati múzeumban Székely Árpád egy vetített képes előadáson.

A vaskosabb, túrázóknak, honismeretben előrelépni akaróknak összeállított Erdély és környéke természetjáró kalauz természetföldrajzi, nagytájak szerinti rendezésben mutat be különböző természeti látnivalókat, túraútvonalakat, amelyeket többnyire késő ősszel és tavasszal járt be a szerző. Sorra veszi a Keleti-Kárpátok, a Kárpát-kanyar, Déli-Kárpátok, a Bánsági-hegyvidék, Erdélyi-szigethegység látványosságait, csúcsait, összesen 30 útvonalon kalauzolva olvasóit (bár kilencnek a leírása már megjelent a szerző eddigi köteteiben, ezek most új fotókkal szemléltetve kaptak helyet a kötetben). De nemcsak a történeti Erdély keretén belüli kalauzolja olvasóját Székely Árpád, a Partium, Moldva és Bukovina, Havasalföld legmagasabb csúcsait is láthatjuk a könyvben, továbbá 14 térkép és 3D-s domborzatmodell segíti a tájékozódást. A 60 múltidéző forrás (úti beszámolók, regék, legendák, versek és tudományos jellegű leírások) között mindenki talál saját ízléséhez valót.

Hirdetés
Hirdetés

Ha valaki azt hinné, neki nem tudnak újat mondani honismeret és hegyvidéki túrázás témában, az esetleg meglepődhet, ha a könyvhöz szerkesztett Természetjárási és honismereti tudáspróba feladatait megoldani, kérdéseit megválaszolni akarja: földrajzi, történelmi, művészettörténeti ismeretei gazdagítására, ellenőrzésére lesz alkalma, mert a szerző nem tagadja meg pedagógus mivoltát. A teszteket rengeteg színes fotóval teszi élvezetessé a székelyudvarhelyi földrajztanár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük