Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Interkulturális est

Interkulturális est Kultúra

Minden korosztály képviseltette magát a Háromszéki Önkéntes Központ irodájában megszervezett interkulturális est résztvevői között, mely alkalommal a Szentgyörgyi Ifjúsági Klub négy önkéntese – Rita Serra, Indrek Kursmann, Viyan Gögtaș és Christine Samvelyan – mutatta be országaik történelmét, hagyományait, ételeit.

Elsőként az Európai Önkéntes Szolgálatról esett szó, ahol a szervezők bemutatták a Fac(e)IN’ a Crowd projektben tevékenykedő külföldi fiatalokat és a projektet, ahol önkéntes munkát végeznek. Az önkéntesek a Diakónia Keresztény Alapítvány munkatársait segítik mindennapi munkájukban.

Rita Serra Szardínia sajátosságairól beszélt, és tiramisut készített, Indrek Kursmann Észtország internetszabadságáról is beszámolt, hiszen a világon első helyen áll a hozzáférhetőséget illetően. Indrek török erdeigyümölcsös palacsintát készített, Christine Samvelyan Örményország szépségeit mutatta be, köztük a világ leghosszabb kötélvasútjáról és a ma számon tartott legrégebbi, bőrből készült lábbeliről mesélt. Viyan Gögtaș a kurd hagyományok világába kalauzolt. Megtudtuk, a kurd nyelvet – melyet jó ideig csak családon belül lehetett használni – ma Iránban, Irakban, Szíriában és Törökországban beszélik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük