Felhívás!

Indul A műsor

Indul A műsor Kultúra

Elkészült A műsor nevű színházi beszélgetéssorozat első adása, melyet ma, január 18-án 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében vetítenek a résztvevő színészek jelenlétében.

Minden színházi előadás középpontjában a színész áll, és a jó színház egyik alapfeltétele a személyesség, elsősorban ez vonzza, ez teszi implikálttá a nézőt egy előadás esetében. Így A műsor is a személyes jelenlétről szól. A szentgyörgyi színházra nem jellemző, hogy sok információt megoszt színészeiről a világhálón, szeretnénk, hogy csupán a minőségi művészettel kapcsolja össze közönségünk ezeket az arcokat. Ezért is született meg az ötlet, hogy végre mi is készíthetnénk egy olyan talkshowszerű produkciót, melyben a magukról is vallhatnának színészeink, de amelyben azért meg tudjuk tartani vezérelvünket: minden körülmények között a színház nyelvén kommunikálni.

Minden beszélgetésnek három színészvendége van, és a műsorvezető is színész, aki olyan témákat vet fel, amilyenekről meghívottai eddig még nem vallottak a nyilvánosság előtt. A beszélgetéseknek fontos része a rögtönzés, a talkshow ötlete tehát csupán egy forma, melyet valódi színházi tartalommal töltenek meg a jelenlévők. Gyakorlatilag csak ötletgazdája van az előadásoknak, a többi a közös munka eredményeképpen alakul ki. Ehhez azonban esetünkben egy komoly filmes stáb is csatlakozott, mely több kamerával rögzítette ezeket az egyszeri alkalommal történő szösszeneteket, és elkészítette a videósorozatot, melynek első részét január 18-án, hétfőn este vetítik közönség előtt a színház nagytermében.

A filmeket online is megtekintheti majd a közönség az eventim.ro honlapon. A színházban való vetítés után az első beszélgetés január 21-én és 28-án 19 órától lesz még látható az eventimen, mindkét alkalommal 24 órán keresztül. A színházi vetítéshez a biletmaster.ro honlapon és a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában árusítják a jegyeket, a további online közvetítésekhez az eventim.ro oldalon lehet megvásárolni a megtekintéshez szükséges linket. A műsor jegyeinek ára 15 lej.

(TÁSZ-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.