Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ilyen volt a SIC Feszt

Ilyen volt a SIC Feszt Kultúra

„Picit másképp” jelmondattal zajlott a hétvégén a nyolcadik alkalommal megszervezett SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem, amelynek a tavalyi évhez hasonlóan az árkosi Szentkereszty-kastély adott otthont. A tematikus sátrak és szakmai előadások mellett számos lemezlovas, neves magyarországi előadók várták a fiatalokat, de a családosok is megtalálták a számukra tökéletes programot.

Hirdetés
Hirdetés

A Szentkereszty-kastély kertjét belakó fesztivál hangulatát meghatározta az impozáns épület és a kis tó, míg az éjszakába nyúló koncertek hang- és fényvarázsa pedig mesébe illő miliőt teremtett a bulizni vágyó fiataloknak. Ugyanakkor tizenhárom magyarországi fellépő, hat helyi zenekar, tizenhét lemezlovas gondoskodott arról, hogy a fesztiválozók minél jobban érezzék magukat az öt nap alatt. A három sátorban tartott különböző szakmai előadások mellett olyan közismert előadók léptek a színpadra, mint ByeAlex, Tóth Andi, Curtis, T. Danny, 4S Street, Koósz Milán és még sokan mások. A fiataloknak lehetőségük adódott arra is, hogy személyesen találkozzanak kedvenc előadójukkal, akár fotót is készíthessenek velük.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is több mint tízezren vettek részt a rendezvényen, amely évről évre növekszik, ebben az arányban pedig pár év múlva már nem lesz elég a kastélyudvar a fesztiválozók számára.

– Az idén csak a koncertek miatt látogattam el a fesztiválra, és a barátnőimmel végig ugrabugráltuk, énekeltük azokat, imádom ByeAlex dalait, imádom Tóth Andi stílusát, és örülök, hogy helyi tehetségek is fellépési lehetőséget kaptak – osztotta meg lapunkkal Bea, az egyik fesztiválozó a sok közül.
Az idei ötnapos rendezvény a találkozások helyszínéül is szolgált: barátok, ismerősök, szerelmek, előadók és rajongóik találkozása, a szórakozni vágyóké, akik a fesztivál idejére az ellenőrzőkapukon kívül hagyták a hétköznapi monotonitást, akik az idén is visszajöttek, akikben élt a dal, hogy az éjjel soha nem érhet véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások