Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

IKA alkotótábor negyedszer

IKA alkotótábor negyedszer Kultúra

Csernátonban augusztus 24-én kezdődött és szeptember 2-áig, csütörtökig tart az IKA alkotótábor. A részleteket Székely Géza művészeti vezető osztotta meg lapunkkal.

Az Ágoston József kultúrigazgató, könyvtáros és Székely Géza által szervezett alkotótáborban huszonhárom képzőművész és huszonkét gyerek vesz részt.

Hirdetés
Hirdetés

– Zömében helyi, emellett két kézdivásárhelyi és egy megyeszékhelyi diák van jelen, akik, miután előképzésben részesültek, a képzőművészekhez hasonlóan teljes bedobással részt vesznek az alkotótábor munkálataiban – hangsúlyozta Székely Géza. Örömmel nyugtázta, a negyedik kiadáshoz érkezett rendezvénysorozat bekerült a helyiek köztudatába. „Ez vélhetően annak is betudható, hogy a gyerekeket is bevontuk az alkotótáborba. Így a híre jobban elterjed, hiszen falun az emberi kapcsolatok nagyon lényegesek.”

A mindennapos alkotómunka mellett a szervezők változatos programról gondoskodtak. Szerdán a csángómagyarságról tartott értekezlet, csütörtökön kiállításmegnyitó és író–olvasó-találkozó, pénteken kirándulás és előadás, vasárnap múzeumlátogatás színesítette a programot. A folytatásban tegnap a Pakó András-kórus előadását tekintették meg a művészek, a rendezvénysorozat csütörtökön 18 órakor a művésztelep kiállításának megnyitójával ér véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük