Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Igazi átkok vannak a Harry Potter-könyvekben

Igazi átkok vannak a Harry Potter-könyvekben Kultúra

Egy Tennessee állambeli római katolikus iskolában levették a frissen megnyitott könyvtár polcairól JK Rowling Harry Potter-könyveit, mert egy helyi lelkész szerint a regényekben szereplő átkok és varázsigék igaziak, és ha bárki elolvassa őket, gonosz szellemeket idézhetnek meg.

Hirdetés
Hirdetés

A Nashville-i St Edward Catholic Schoolban tanító Dan Reehill emailben azt is leírta a szülőknek, hogy amerikai ördögűzőktől, valamint a Vatikántól is kért szakvéleményt a döntésével kapcsolatban.

– Ezek a könyvek a mágiát egyszerre jónak és gonosznak ábrázolják, ami nem igaz, valójában ez egy okos megtévesztés. A könyvekben szereplő átkok és varázslások valódiak, amiket ha egy ember felolvas, gonosz szellemeket idézhetnek a világra, az olvasó közelébe – írta Reehill.

A helyi egyházmegye vezetője azt nyilatkozta, hogy Reehill valójában azt csinál, amit akar, ugyanis az egyháznak nincsen hivatalos álláspontja a Rowling-könyvekről. Rebecca Hammel azt mondta a The Tennessean nevű lapnak, hogy Reehil felhatalmazást kapott az ilyen döntésekre. Hammel azt is elmondta, hogy a gyerekek nyugodtan olvashatnak Harry Pottert a szülők felügyeletével, ezt az iskola nem fogja megakadályozni.

– Igazából nem cenzúrázunk, hanem csak szeretnénk abban biztosak lenni, hogy azok a tételek, amik az iskola könyvtárában szerepelnek, korban megfelelőek az osztályok számára – mondta az egyházmegye vezetője, aki hozzátette, hogy más iskoláikban még ott vannak a polcokon a regények.

A Harry Potter-sorozat hét kötete 1997 és 2007 között jelentek meg, elképesztő sikerük filmadaptációkat, előzményfilmeket is szült.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük