Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Időtlenné vált női sors

Időtlenné vált női sors Kultúra

December 2-án, hétfőn 19 órától a Vigadó Művelődési Házban a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének kezdeményezésére bemutatják a Tony – Szeressétek egymást és tiszteljétek atyátok emlékét! című egyfelvonásos színdarabot, közvetlenül az anyaországi premiert követően, a Magyar Batthyány Alapítvány jóvoltából.

A történelmi színmű rendezője Tollár Mónika, a főszerepeket Tordai Teri és Horváth Lili színművésznők, illetve Barbinek Péter színművész alakítják. A darab hűen ábrázolja a Batthyány család történelmi szerepvállalását gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia levelezésének feldolgozásával.

Hirdetés
Hirdetés

A színpadi produkció visszaemlékezés egy teljes életútra: gróf Batthyány Lajosné Zichy Antónia – akit az akkori társasági életben Tony-nak hívtak – személye emlékképekben elevenedik meg, így üzenve a mai kor társadalmának. Időtlenné vált női sorsa, megélt történelmi szerepvállalása arra hívja föl a nézőközönség figyelmét, hogy mindaz, ami vele megesett a 19. században, bármelyikünkkel megtörténhet akár most a 21. században is.

Az előadásban az élő színészi játékot komolyzenei betétek, hangbejátszások és háttérvetítés teszik teljessé, így gazdagítva a vizuális élményt és a virtuális utazást, melyek a történetet valóságossá varázsolják. A belépés díjtalan a szabad helyek függvényében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük