Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:30 Jetikölyök (am. animációs kalandfilm, magyar szinkron);16:45 Jégvarázs 2. (am. animációs kalandfilm); 18:30 Múlt karácsony (ang.–am. romantikus vígjáték, magyar szinkron); 18:45 Múlt karácsony; 20:30 Álomnagyi (fr. vígjáték, magyar szinkron); 20:45 Valan – Az angyalok völgye (magy. krimi–dráma).

Szombaton: 11:00 Lengemesék 2. – Tél a nádtengeren (magy. animációs film); 11:00 Jégvarázs 2. (román szinkron); 16:30 Jetikölyök (magyar szinkron); 17:30 Jégvarázs 2.; 18:00 Valan – Az angyalok völgye; 20:00 Valan – Az Angyalok völgye; 20:00 Valan – Az angyalok völgye.

 

VIGADÓ MOZI

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, november 30-án, szombaton a művelődési ház nagytermében a Balánbányán forgatott magyar thrillert, Valan – Az angyalok völgye című filmet vetítik, majd a rendezővel Bagota Bélával is találkozhat a közönség. Egy jegy ára 10 lej.

 

JÓTÉKONYSÁGI ELŐADÁS

A Gidófalva Község Fejlődéséért Egyesület jótékonysági előadást tart szombaton 18 órától a gidófalvi Erdős Gábor Művelődési Házban. Az előadáson fellép a sepsiszentgyörgyi–sepsikőröspataki Zöld Fenyő Néptáncegyüttes és a helyi Czetz János-iskola tanulói. Belépő: 15 lej. Az előadáson befolyt összeget a Czetz János-szobor felállításának költségeire fordítják.

 

ELŐADÁS

Petőfi Sándor Kerényi Frigyeshez írt Úti levelei Csadi Zoltán színművész előadásában ma 10.30-tól és 12.30-tól a Székely Mikó Kollégium dísztermében hangzik el.

 

SZÍNHÁZ

Szombaton 18 órától a Tamási Áron Színház nagytermében a Móricz Zsigmond Barbárok és Az utolsó betyár című novellái alapján készült Barbárok című előadás tekinthető meg (rendező: Hegymegi Máté) a helyi magyar társulat előadásában.

 

KAMARAZENE

December 1-én, vasárnap 16.30-tól a Bástya- ház koncerttermében, Románia nemzeti ünnepének alkalmából az Árkosi Kulturális Központ gálakoncertet szervez. Fellép a bukaresti Cristina Gârbea fiatal zongoraművész. A belépés ingyenes.

 

ORGONAKONCERT

Adventi koncertet ad szombaton Sepsiszentgyörgyön a Krisztus király templomban a 18 órai szentmise keretében és utána a brassói Fekete-templom Bach-kórusa.

 

SLAM POETRY

A Com’On Sepsi projekt lezárásaként november 30-án, szombaton két esemény házigazdája lesz a Szimpla Sepsiszentgyörgy. 19 órától Purosz Leonidasz költő, Egy férfi sosem hagyja félbe című kötetét mutatják be. A SosemArt kezdeményezés tagjai 20 órától slam poetry estet tartanak „magamat kigúnyolom, ha kell, ha nem” címmel. Meghívottak: Sárközi Richárd szombathelyi slammer, Pintér Kristóf, mindenki Signója, aka DJ és Vass Csaba slammer.

 

MÚZEUMPEDAGÓGIA

A Tündérország örökös követe című Benedek Elek-emlékkiállításra múzeumpedagógiai foglalkozással várják a diák és óvodás csoportokat az Incze László Céhtörténeti múzeumba. A foglalkozás ára 50 lej/csoport. Időpontfoglalás, egyeztetés munkaidőben (8–16 óra között) Dimény Erika múzeumpedagógussal (0267.361.748, 0751.248.277, dimenyerika.sznm@gmail.ro). Az emlékkiállítás 2020. január 12-éig látogatható.

 

M STUDIO

Szombaton 19 órától a Háromszék Táncstúdióban az M Studio Mozgásszínház a nem fogadott hívás(ok) című produkcióját adja elő Sebastian Marina rendezésében.

 

KIÁLLÍTÁS

A sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben (Szabadság tér 2. szám) ma 11 és 19 óra között látogatható utoljára A múlt szabadsága című válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből: Neoavantgárd fotóművészet Magyarországon az 1960-as évektől napjainkig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük