Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idén volt a legtöbb újonc

Idén volt a legtöbb újonc Kultúra

Immár 13. alkalommal szervezték meg július 13–20. között Sepsiszentgyörgyön a jazz és imp­rovizációs zenei tábort. Idén az előző évekhez képest sokkal több kezdő zenész, tanonc jelentkezett, ám a tanárok türelmének, felkészültségének köszönhetően ezúttal is sikerült színvonalas táborzáró koncertet előadni az érdeklődőknek.

A MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében zajló jazztáborban idén 42 diák vett részt az egyéni hangszeres oktatásokon, a jazzelmélet- és jazztörténelem-órákon, illetve a zenekari gyakorlatokon, koncerteken, örömzenéléseken. A legtávolabbról budapesti fiatalok érkeztek, illetve olyan zenész is részt vett a táborban, aki ugyan a budapesti Bartók Béla Konzervatórium klasszikuszongora-szakán végzett, ám a jazz műfaja iránt érdeklődött, így a táborban a neves tanárok segítségével sajátította el eme izgalmas stílust.

Hirdetés
Hirdetés

– A legfiatalabb diákunk 11 éves volt, illetve a legidősebb 52 éves, utóbbi egy nyugalmazott tűzoltó, aki szaxofonon bizonyított. A záró koncert, amelyre az Andrei Mureșanu színházban került sor, igencsak színvonalasnak bizonyult, annak ellenére, hogy idén kevesebb visszatérő táborlakónk volt, szép számban érkeztek újoncok, kezdő, a jazz világában nem annyira jártas fiatalok – avatott be a részletekbe Lázár-Prezsmer Endre szervező.

A táborban Márkus Tibor (zongora, jazzelmélet), Kovács Linda (ének), Horváth Cintia (ének), Juhász Gábor (gitár, zenekari gyakorlat), Tóth Viktor (szaxofon, fúvósok, műhelymunkák), Bartók Vince (basszusgitár, nagybőgő, zenekari gyakorlat) és Jeszenszky György (dob, ütős hangszerek, zenekari gyakorlat) oktatott

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük