Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken forgatott filmet mutatnak be

2018. november 18-án, vasárnap, 16:30-kor a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban kerül sor az Ajándék című kisjátékfilm bemutatójára. 

A film különlegessége, hogy Háromszéken több helyszínen is forgatták, számos helyi szereplővel, köztük Gödri Miklós kovásznai lakossal. A vetítést az alkotókkal és közreműködőkkel való közönségtalálkozó követ, a főszereplő Gödri Miklós, Oláh Kata rendező-producer és Csukás Sándor operatőr részvételével.

Az alkotópáros legutolsó filmje, az Ajándék című kisjátékfilm a mai napig 10 nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, többek között Olaszországba, Indiába, Brazíliába, Romániába, Balira és Svédországba,ahol az Uppsalai Rövidfilm Fesztiválon való részvétel automatikusan lehetővé teszi a nyertes számára az Oscar illetve BAFTA meghívást.

Hirdetés
Hirdetés

Az Ajándék című film mellett még bemutatásra kerül A Bármicvó-fiúk című dokumentumfilm is, amely ugyancsak az alkotópáros munkája és Európa legjobb dokumentumfilmjei között versenyez a Prix Europa díjért.

A rendező elmondása szerint mindkét film az idős és a fiatal generáció közti különleges kapcsolat, barátság lehetőségeit és értékét keresi a mai világban, és érdekességként említhető, hogy a Bármicvó fiúk forgatása során merült fel az Ajándék ötlete, forgatási terve. Így érthető hogy szerves kapcsolat van a dokumentumfilm és a fikciós rövidfilm között, valójában mindkét alkotás ugyanarra a témára reflektál, más-más élethelyzetben.

Házigazda: Lázár-Prezsmer Endre, kulturális referens, Művész Mozi

és Szebeni Zsuzsanna a Balassi Intézet, Magyarország Kulturális Központja, Sepsiszentgyörgy vezetője

Helyszín: Művész Mozi, Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor utca 10.

A esemény szervezői: Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja Sepsiszentgyörgy, Művész Mozi – Sepsiszentgyörgy.
A belépés ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük