Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyalogosan Csíksomlyóra

Gyalogosan Csíksomlyóra Kultúra

A korábbi évektől eltérően kevesebben, mintegy ötvenen indultak el tegnap délben gyalogosan Kézdivásárhelyről Csíksomlyóra. Kézdiszentléleken és Kézdiszárazpatakon újabb zarándokokkal egészült ki a kiscsoport, valamint a mai nap folyamán a Kászonokból is csatlakoznak hozzájuk.

A kézdi-orbai főesperességi hivatal és Olosz Gergely szervezte felsőháromszéki gyalogos zarándoklat hagyománnyá vált a környéken, idén hetedik alkalommal vállalkoztak a több mint hetven kilométeres, testet és lelket próbáló zarándoklatra a Mária-tisztelet jegyében. A zarándokok megkülönböztető kendőt viselnek, amely az idei csíksomlyói búcsú jelmondatát hirdeti: „Legyen nekem a Te igéd szerint”, és azért imádkoznak, hogy a fiatal Máriához hasonlóan igent tudjanak mondani Isten terveire, elképzeléseire.

– Istennek hála hetedszer indulunk erre a zarándokútra, ami számomra azért is örvendetes, mert kitartó csapatról van szó, akik lelkesen teszik lépéseiket. Az idei jelmondat különösen a fiatalok számára bátorítás, annál is inkább, mivel a pasztorációs évünk is az ifjúságot szólítja meg, nagyon fontos, hogy a nehézségek dacára igent tudjanak mondani az élet kihívásaira – nyilatkozta Hölgyes Pál-Zsolt plébános, szervező.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük