Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A 24. Széchenyi-bál

A 24. Széchenyi-bál Kultúra

Még egy év, és a 25., bizonyára egészen rendkívüli Széchenyi-bálra készül a Mikes Kelemen Elméleti Líceum Diáktanácsa. Ez azonban nem lehetséges anélkül, hogy megrendeznék az idei 24.-et, amelyre már gőzerővel készül a szervezőcsapat. A legfontosabbak már megvannak: a helyszín és az időpont.

Június 9-én a dálnoki Gaál-kúriában élvezhetik majd a Széchenyi István korabeli nemesség társadalmi légkörét diákok és érdeklődő felnőttek egyaránt. Az előző évek hagyományához híven kötelező a hosszú nagyestélyi a hölgyeknek és a frakk a férfiaknak. A legnemesebb tartású, legkecsesebben táncoló, legjobban a korba illeszkedő hölgyet árgus szemekkel figyelik majd a szervezők, hiszen lesz bálkirálynő-, udvarhölgy- és bánválasztás is, és az sem mindegy, hogy ki mit hord a fejdísz-fejfedő alatt.

Az érkezőket, a különféle grófi, bárói címek-nevek birtokosait a hoppmester jelenti be, majd „Széchenyi István” mond rövid beszédet. A nyitótánc után, amelyhez kis szimfonikus zenekar szolgáltatja a zenét, lesz kaszinózás, de a csemetéikkel érkező családokat gyereksarokkal is várják. Tűzzsonglőrködés és párbaj előzi meg a svédasztalos vacsorát és a torta megszelését.

Az estélyre felnőtteknek 35, diákoknak 25 lej a belépő, buszos oda-visszaszállítást is biztosítanak a szervezők.

Meghívót vásárolni a Városi Szervező Irodában lehet, valamint személyesen Dundler Katától (0755.565.699), Héjja Katalintól (0727.808.539) és Héjja Tamarától (0731.369.714), a Mikes Kelemen Líceum Diáktanácsának tagjaitól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük