Felhívás!

Golden Globe-díjak: aratott a Bohém rapszódia

Golden Globe-díjak: aratott a Bohém rapszódia Kultúra

A Queen és Freddie Mercury felemelkedéséről szóló alkotás kapta a legjobb film díját, a Freddie Mercury-t játszó Rami Malek a legjobb drámai színésznek járó díjat. A legjobb drámai színésznő Glenn Close lett a The Wife című filmben nyújtott alakításáért.

A Bohém rapszódia sikere voltaképpen meglepetés volt, hiszen előzetesen inkább a Bradley Cooper rendezte Csillag születik győzelmét jósolták a 76. Golden Globe-díjátadón Hollywoodban.

Rami Malek diadala talán kisebb meglepetés, miként Glenn Close-é (The Wife) sem olyan nagy, noha Lady Gagát is nagy esélyesnek tartották a Csillag születikben nyújtott alakításáért.

Az első főszerepét játszó énekesnő azért nem maradt szobor nélkül, azt ráadásul „saját terepén” nyerte, a legjobb eredeti betétdal, a Shallow elénekléséért.

A legjobb rendező Alfonso Cuarón lett a Roma című alkotásért, ez a film nyerte a legjobb idegennyelvű film kategóriát is. A mexikói rendező olyan vetélytársakat utasított maga mögé, mint Bradley Cooper, Peter Farrelly (Zöld könyv), Spike Lee (Csuklyások: BlacKkKlansman) és Adam McKay (Alelnök).

A Zöld könyv három díjat nyert, közte a legjobb film díját a musical vagy vígjáték kategóriában.

Sikeres estét zártak a brit színészek is, Olivia Colman (A kedvenc) és Christian Bale (Alelnök) a musical vagy vígjáték kategóriában nyert a legjobb színésznő és színész díját. Az Alelnök alkotói számára egyébként komoly csalódást jelenthetett a gála, hiszen a hat jelölésből csak egyet sikerült díjra váltani.

A tévés sorozatok közül a Foglalkozásuk: Amerikai lett a legjobb drámai alkotás, a legjobb vígjáték a Kominsky Method (főszereplője, Michael Douglas hazavitte a legjobb színésznek járó díjat is, a legjobb színésznő egyébként Rachel Broshnahan lett a Marvelous Mrs. Maiselben nyújtott alakításért), míg a legjobb minisorozat/tévéfilm kategóriát a divattervező meggyilkolásáról szóló The Assassination of Gianni Versace lett.

A Golden Globes az első igazán nagy díj a februári Oscar-gála előtt.

(Euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 7., 16:41
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Rami Malek nagyszeruen jatszotta el Freddie Mercury-t.Aki latta a filmet az tanusithatja,hogy egyes jeleneteknel annyira beleelte magat a szerepbe,hogy a nezo azt hitte,hogy az igazi Freddie Mercury-t latja.Megerdemelte a Golden Globe dijat ! De ami Lady Gagat illeti…. Jobb ha errol nem beszelek,mert ismet folhaborodasukat keltem,egyes kivalasztott olvasoknak!