Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdag a kínálat

Két év kényszerszünet után, november 11–12-én ismét megtartják a hagyományos Népzene-és Néptánctalálkozót Sepsiszentgyörgyön. A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány jóvoltából a népzenénk és táncaink javát tájegységi megoszlásban évről évre bemutató rendezvény immáron harminckettedik alkalommal fogja megörvendeztetni a közönséget.

Hirdetés
Hirdetés

A kétnapos eseménysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón Virág Endre igazgató arra mutatott rá, hogy a gazdag kínálatban minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelőt. Ízelítőként megemlítette, hogy a Sepsi Aréna nagyszínpadán november 12-én, szombaton délelőtt tizennégy gyermek néptáncegyüttes mutatkozik be, de interaktív mesekoncert is lesz. Ugyanakkor foglalkozásokkal és mesesarokkal kedveskednek a zsenge korúaknak.

Megrendezik a 8. Székelyföldi Legényes Versenyt, lesz viselet- és könyvbemutató (Könczei Csongor: A romániai magyar néptáncmozgalom története Erdélyben című könyvet szombaton 12 órától mutatják be a konferenciateremben), tánc- és énektanítás, filmvetítés, hangszersimogató, fotósarok és fotókiállítás, valamint népzenekoncert is.

A Duna Művészegyüttes pénteken 19 órától a Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című előadásával lép színpadra a Tamási Áron Színházban, szombat este pedig a Szerelmünk Kalotaszeg című produkciójával várja a nagyérdeműt a Sepsi Arénában. A Héttorony című előadásra a jegy 30 lejbe kerül, ez egyben a péntek esti táncházba való belépést is biztosítja. A pénteki táncházba amúgy a beugró 15 lej.

Az előadásokra a Központi Jegyirodában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a helyszínen lehet jegyeket vásárolni. Aréna napijegy felnőtteknek: 50 lej, gyerekeknek ingyenes. Az Arénához 9–22 óra között, óránként induló autóbusszal is ki lehet jutni ingyenesen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük