Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Fun Café, a kézdivásárhelyi bababarát kávézó

Fun Café, a kézdivásárhelyi bababarát kávézó Kultúra

Elképzeled magad, ahogy egy szép reggelen kávé és francia palacsinta mellett ücsörögsz egy hangulatos kávézóban? Lehet, úgy érzed, ez csak egy álom, mert melletted az örökmozgó totyogósod? Nem feltétlenül kell lemondani álmaidról, hiszen létezik Kézdivásárhelyen egy gyerekcentrikus kávézó, a Fun Café.

Hirdetés
Hirdetés

Akinek nincs gyereke, el sem tudja képzelni, milyen nehéz egy baráti ebéd vagy egy délutáni leugró egy kávézóba a babával. Hiszen a gyerek előbb-utóbb megunja, hogy a felnőttek kedvükre esznek-isznak. Szerencsére kedvez ez az egyedi hely a kicsinyeikkel érkezőknek, hiszen figyelnek arra is, hogy minden korosztály jól érezze magát.

A kávézó ötlete Virág Andrea társtulajdonos szerint onnan ered, hogy valahányszor kiment egy kávéra az anyuka barátnőivel, ők soha nem tudtak végigmesélni egy történetet, mert a picur után kellett futkározni, nehogy valami huncutságot csináljon. Így addig foglalkoztatta ez a „probléma”, míg egy reggel a megoldással ébredt: egy olyan helyre van szükségük, ahol a szülő is, a gyerek is felszabadulhat.

Néhány éves külföldi tartózkodásukról hazatérve amúgy is saját vállalkozás indítása volt a terv, így a (most már) férje, Orbán Etele társtulajdonos és szülei támogatásával már másnap elindult a keresgélés a megfelelő hely után. A tökéletesre a Szacsvay János utca 2. szám alatt bukkantak. Eligazodáshoz a bürokrácia, a mesteremberek és a beszállítók tengerén rengeteg segítséget kaptak Andi szüleitől, így néhány hónap alatt véghez is vitték tervüket. A kávézó külön helyiséget bocsát az önállóan játszani tudó gyerekek rendelkezésére, a picik részére biztonságos mászkáló hely van kialakítva úgy, hogy a szülő közben szemmel tudja tartani. Lehetőséget nyújt emellett a gyerekzsúrok, kisebb létszámú összejövetelek szervezésére is. Elsőként rukkoltak elő pelenkázó- és szoptató-szobával is.

Ez az a hely, ahol mindenki találhat magának valamit, ami kellemesebbé teszi a napját, nemcsak gyerekek és szüleik a vendégek, hanem sok éhes vagy nassolni vágyó fiatal és felnőtt is betér és visszatér hozzájuk.

Büszkén mondják, hogy a városban csak itt kapható francia palacsinta, finomak a kávék, a frissítők, a gombócos fagyi, de baba­ételeket is kínálnak. Gyerek és szülő gyakran együtt játszik: főznek a konyhában, vasutat építenek, legóznak, vagy éppen mesét olvasnak. A legnagyobb rajongást viszont általában a mászófal és a csúszda váltja ki. A tulajdonos három szóban így foglalná össze munkájukat: odafigyelés, minőség, móka.

Hodor Enikő

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 17., 20:21
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Bizonyos hangokat számokat és fogalmakat helytelen felfogók, hallók és használók egy betegség hajlamát hordozzák, s nem a fantázia tulajdonosai. Betegekkel kezelést szoktak kezdeményezni, ne tessék velük csúfolódni.

 • User
  Dátum: 2019. július 18., 7:03
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Tisztelt olvasok nem tudom hogy önök közül valakinek volte olyan fogadtatás an része mind nekem a Kezdivasarhelyi korhaz belgyógyászati osztályán de nekem nem egy alkalommal volt és sajnos mindig Madarász Doktor úr volt szolgálatban aki cseppet sem kedvesen fogadott sott úgy fel óra várakozás után jót elő és jelzem egy alkalommal ejel 1 órakor mentő víz mert rosszul éreztem magam nagyon és mikor be vit a mentő aszt kérdezte tőlem a Doktor úgy hogy megértése mentőt hívni ez az egyik alkalom a többit nem részletezem most de higgyék el volna amit írnom. És üzenem a Doktor úrnak is hogy szerintem nem megy senki szórakozás öl a surgosegre mert akadna Jób dolga is. Csakis akor megy ha rosszul van vagy fáj valamire.