Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Főszereplő a szőlő

Idén tizenegyedik alkalommal szervezik meg az Őszi Vásárt és Kultúrszüretet Sepsiszentgyörgy főterén szeptember 16. és 19. között.

A szőlő témájára épített őszi ünnepen a gyerekfoglalkozásokkal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket a szervezők. A két szalmabábu idén is elfoglalja méltó helyét, ezzel is hozzájárulva a hangulatos vásári élmény megteremtéséhez.


A város főtere színes programkínálatot biztosít minden vásárba látogató számára, ugyanitt a legkisebbeknek mesékkel, a felnőtteknek pedig a PYRO című, látványos tűzzsonglőr-előadással készülnek a szervezők. Az ’56-os emlékparkban a gyerekek bábelőadáson vehetnek részt, valamint a huszadik évfordulóját ünneplő Folker zenekar is itt húzza a talpalávalót.

Hirdetés
Hirdetés

A fotókiállítások, gyerekrajz-pályázati kiállítások otthonául a Székelyföldi Vadászati Kiállítás székhelye, valamint az Erdélyi Művészeti Központ szolgál. A Tamási Áron Színházban O. Horváth Sári Életigen című darabja kerül bemutatásra, valamint William Shakespeare Macbeth című előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

Az idei Őszi Vásár és Kultúrszüret kulturális eseménysorozatát a Kaláka együttes koncertje zárja. A formáció zenei hangzását a klasszikus és népi hangszerek együttesének játéka adja. Turnéjuk címe a Csak az egészség meglegyen címet viseli. Műsorkínálatukban egyaránt felcsendülnek a klasszikus, valamint a kortárs magyar költők verseinek Kaláka-dalokban való feldolgozásai.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük